میوه رَمبوتِن

رمبوتن یک میوه درختی با اندازه متوسط و بومی مالزی، اندونزی، سری‌لانکا و آسیای جنوب‌شرقی است. این میوه قرمز رنگ ظاهری مویی شکل دارد. پوست رویی کنده شده و میوه گوشتی آن‌که در درون این پوشش قرار دارد، خوردنی است. مزه آن مثل انگور است و حالتی ترش و شیرین دارد. این میوه گرد و بیضی شکل است و اندازه آن ۳ تا ۶ سانتی‌متر و به صورت خوشه‌ای است، یعنی حدود ۱۰ تا ۲۰ میوه با هم هستند. این میوه یکی از مشهورترین میوه‌های آسیای جنوب‌شرقی است و در آفریقا، کامبوج، آمریکای مرکزی و هند هم کشت می‌شود. دو بار در سال این میوه دیده می‌شود: اواخر پاییز و اوایل زمستان و اواخر بهار و اوایل تابستان. روغن هسته آن در تولید شمع و صابون به کار می‌رود. این باور وجود دارد که این میوه برای درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد. برگ آن برای سردرد استفاده می‌شود. این میوه از نظر چربی، کلسیم، آهن، پروتئین، نیتروژن، سدیم، روی، منیزیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، ویتامین C، A، تیامین و ریبوفلاوین بسیار غنی است. مصرف روزانه آن در کاهش ابتلا به سرطان توصیه می‌شود. نقش این میوه در کاهش فشارخون نیز بسیار موثر است. این میوه، خام مصرف می‌شود.

بقیه در ادامه مطلب


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد