رمبوتن یک میوه درختی با اندازه متوسط و بومی مالزی، اندونزی، سریلانکا و آسیای جنوبشرقی است. این میوه قرمز رنگ ظاهری مویی شکل دارد. پوست رویی کنده شده و میوه گوشتی آنکه در درون این پوشش قرار دارد، خوردنی است. مزه آن مثل انگور است و حالتی ترش و شیرین دارد. این میوه گرد و بیضی شکل است و اندازه آن ۳ تا ۶ سانتیمتر و به صورت خوشهای است، یعنی حدود ۱۰ تا ۲۰ میوه با هم هستند. این میوه یکی از مشهورترین میوههای آسیای جنوبشرقی است و در آفریقا، کامبوج، آمریکای مرکزی و هند هم کشت میشود. دو بار در سال این میوه دیده میشود: اواخر پاییز و اوایل زمستان و اواخر بهار و اوایل تابستان. روغن هسته آن در تولید شمع و صابون به کار میرود. این باور وجود دارد که این میوه برای درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد. برگ آن برای سردرد استفاده میشود. این میوه از نظر چربی، کلسیم، آهن، پروتئین، نیتروژن، سدیم، روی، منیزیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، ویتامین C، A، تیامین و ریبوفلاوین بسیار غنی است. مصرف روزانه آن در کاهش ابتلا به سرطان توصیه میشود. نقش این میوه در کاهش فشارخون نیز بسیار موثر است. این میوه، خام مصرف میشود.